West Highland White Terrier

Cu ochi patrunzători, intunecati, corp compact si o coadă in forma de morcov, aspectul unui caine Westie este irezistibil. Totusi, sub exteriorul asemanator jucariilor de plus, se afla un adevarat terrier plin de curaj. Crescuti pentru a vana sobolani si alte rozatoare subterane, cainii Westie sunt surprinzator de puternici si duri.

  • Nu necesita rasfat
  • Vor urmari orice se misca
  • Independenta lor poate face ca dresajul sa fie o provocare.

Dar, datorita fidelitatii si inteligentei lor, cainii Westie se vor dresa usor cu timp si rabdare. Cainilor Westie le place sa se joace si se bucura de plimbari. Cu inteligenta, energia si atitudinea lor, cainii excelează intr-o varietate de sporturi si activitați canine, inclusiv ascultare, raliu si agilitate.

Cainii Westie trebui sa se descurce bine cu o mancare de caini de inaltă calitate, indiferent daca este fabricata comercial sau preparata acasa. Orice dieta ar trebui sa fie adecvata varstei cainelui (pui, adult sau senior). Unii caini sunt predispusi la supraponderalitate, deci urmariti consumul de calorii si greutatea cainelui. Apa curata si proaspata, trebuie sa fie disponibila mereu.

Totul a inceput cand colonelul Malcom se afla la vanatoare si, din greseala, si-a impușcat cainele din rasa Cairn pentru ca il confundase cu o vulpe. In acel moment, a inceput sa dezvolte un caine complet alb pentru a nu se mai repeta accidentul.

Pentru a pastra un Westie aratand bine, ingrijirea regulata este o necesitate. O vizita la un salon profesionist o data la 4-6 saptamani este suficienta. Periajul si pieptanarea zilnica sunt importante. Deoarece Westie are o parul sarmos, baile dese pot face mai mult rau decat bine.

West Highland White Terrier sunt, in general, caini sanatosi. Dintii unui Westie ar trebui sa fie spalati des, folosind o pasta de dinti speciala pentru caini. Vizitele regulate la medicul veterinar pentru controale si controlul parazitilor ajuta la asigurarea unei vieti lungi si sanatoase.