Socializati-va cainele cu alti caini si oameni

Doar sa-ti iei cainele intr-un loc public si sa te plimbi, il vei ajuta sa devina mai confortabil cu lumea si cu oamenii din jur. De la masinile care circula pe strada pana la omul care suna la usa, lumea devine putin mai infricosatoare o data ce ati fost afara de cateva ori. Expune-ti cainele la o mare varietate de oameni, de la barbati si femei la copii, astfel incat sa se poata adapta la ideea de oameni.

Ideea este ca daca patrupedul tau sta doar cu o singura persoana, ar putea sa se teama si sa devina prudent cu oricine nu este persoana respectiva, deci este crucial sa diversifici calendarul social al cainelui tau, si sa-ti faci timp pentru intalniri.

Majoritatea cainilor vor face orice pentru o delicatese, asa ca este minunat sa aveti la indemana o recompensa pentru a va mentine cainele pe cel mai bun comportament. Oricand cainele dvs. are o interactiune reusita cu un alt caine, ce faceti? Ati ghicit - dati-le un cadou! Acest lucru incurajeaza un comportament social pozitiv.

Plimbarile zilnice sunt cheia!

Asigurati-va intotdeauna ca cealalta parte este prietenoasa inainte de a facilita o intalnire cu un alt caine. Cunoasteti semnele de disconfort la cainele dvs. (gafaiala excesiva, cascat, coada intre picioare) si actionati in consecinta.

Stai linistit si increzator daca cainele tau actioneaza speriat. Nu-l impingeti, dar nici nu faceti mare lucru din comportamentul prost. Folositi recompensele pentru a oferi cainelui dvs. o asociere pozitiva cu oameni si experiente noi.

Tineti minte: practica ajuta si cu cat interactiunile cainelui dvs. au mai mult succes cu fratii sai, cu atat comportamentul final va fi mai aproape de rezultatul dorit.