Retete de mancare pentru caini, preparate in casa

Vrei sa ai un caine sanatos ? Nu stii ce si cat sa-i dai de mancare cainelui tau ? Iata o reteta care ii face fericit! Multi prefera sa gateasca pentru companionul lor. Asta nu inseamna ca trebuie s-o faca zilnic sau de doua ori pe zi. Se pot face cantitati mai mari de mancare, se portioneaza in pungi mai mici si se tin la congelator. Data viitoare se poate face un alt tip de mancare pentru a diversifica dieta blanosului.

Mancarea gatita este preferata in locul mancarii cumparate din magazin (boabe, plic sau conserva) datorita vitaminelor si mineralelor care se gasesc in legume si fructe. Sunt destui producatori de mancare pentru animale care nu ofera mancare completa si nici nu este proaspata.

Reteta de mancare pentru caini prezentata mai jos este destinata cainilor peste 2 luni, juniori, adulti, sanatosi, fara probleme digestive sau alergii alimentare, cu grad de activitate medie.

Atentie la alimente pentru ca nu toti cainii tolereaza pastele sau iaurtul. Orezul contine carbohidrati si poade duce la obezitate daca este dat constant si in cantitati mari.

Mancarea astfel preparata se poate servi, in functie de reteta, imediat sau dupa ce se raceste ajungand la temperatura camerei. Mancarea pentru caini preparata in casa poate fi pastrata la frigider timp de doua zile; se recomanda ca aceasta sa fie scoasa din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de servire, pentru a ajunge la temperatura camerei. Daca doriti sa o serviti cainelui mai repede de o jumatate de ora, mancarea pentru caini preparata in casa se poate incalzi usor la cuptorul cu microunde. Intotdeauna mancarea va fi fara condimente si fara sare!

Orez cu legume si carne de vita (porc, pasare):

Reteta este pentru 2 portii si dureaza circa o ora pentru a o face.Ingrediente: 100 gr. de orez (spartura de orez), 100 gr. carne de vita / porc / carne de pui, 50 gr. ficat de porc (optional), 50 gr. morcovi, 50 gr. telina, pastarnac, patrunjel radacina (optional)

Se pune carnea si ficatul la fiert. Se fierbe pana se fragezeste (in functie de calitatea carnii si de vasul folosit, 1/2-3/4h), apoi se adauga legumele rase sau pasate si orezul. Se fierbe inca 15 minute, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Carnea se taie in bucati mici iar ficatul si legumele se razuiesc si se amesteca cu orezul. Dupa ce s-a racit, se poare imparti mancarea in mai multe portii pastrate in frigider (sau la congelator daca stiu ca nu o sa-i dau in urmatoarele 3,4 zile) pana cand vine ora mesei.