Schema de vaccinare

Schema de vaccinare trebuie stabilita de catre medicul veterinar in functie de situatia epizootica si de nivelul imunitatii pasive obtinute prin anticorpii colostrali ai animalelor supuse vaccinarii.

In cazul in care vaccinarea s-a facut sub 12 saptamani, cainii vor vor fi revaccinati in 14 – 21 zile, in timp ce ultima vaccinare trebuie efectuata incepand cu varsta de 13 saptamani. Pentru mentinerea imunitatii, se recomanda revaccinarea anuala. Vaccinul antirabic este obligatoriu!

Se vor vaccina numai animalele clinic sanatoase, in stare buna de intretinere. Eventualele tratamente antiparazitare trebuie efectuate cu cel putin cateva zile inainte de vaccinare.

Fiecare catelus care paraseste canisa noastra are doua vaccinuri, de obicei Nobivac DP, vaccin impotriva jigodiei si parvovirozei. Primesc acest tratament la varsta de 6 saptamani, si la 8 saptamani, iar urmatorul vaccin urmeaza aproximativ peste 2-3 saptamani.

Animalele vaccinate nu trebuie supuse antrenamentului sau efortului timp de o saptamana dupa vaccinare. Febrilitatea si anorexia temporara postvaccinala se pot constata numai rareori.

Doza este de 1 ml per individ indiferent de varsta, greutate sau rasa; vaccinarea se poate face incepand cu saptamana a 6-a de viata.

Calea de administrare – subcutanat, preferabil in zona dinapoia spetei.