Problema "Floppy ears"

In multe cazuri, cand cuibul este prea mare (mai mult decat 5 puiuti), mama catelusilor nu reuseste sa alapteze suficient. Nivelul calciului nu este satifacator mai ales in perioada cand cresc si dintisorii.

Catelusul va ridica urechiile in mod normal dupa varsta de trei luni, mai rar dupa varsta de 6 luni - un an. Cartilajul urechii nu este destul de tare ca sa sustina urechiile, pentru acest lucru recomand administrarea unor pastile cu continut de calciu si fosfor de tipul Pet Phos Ca/P=2 sau alte suplimente recomandate de medicul veterinar.

In primul rand trebuie scurtata blana de pe ureche cu o foarfeca pentru ca parul sa fie cat mai scurt astfel greutatea care trebuie sustinuta este semnificativ mai mica. Se poate face zilnic un masaj ale urechiilor pentru stimularea circulatiei sanguine la acest nivel, de obicei acest masaj ajuta, iar dupa varsta de 4 luni daca inca nu sunt ridicate este recomandata folosirea unei benzi adezive.

Eu intotdeauna recomand legarea urechiilor cu banda adeziva inca de la varsta de 6 saptamani, metoda aceasta fiind cea mai eficienta si rapida. Multi dintre proprietari spun ca nu vor sa chinuie puiul, mai bine sa astepte. Nu este deranjant pentru pui, eventual se scarpina usor. Recomand banda adeziva zugrav de tip hartie, galbena, cu o latime de ca. 15-20mm care nu se lipeste prea tare si cand o dati jos nu va smulge parul. Urechile trebuie legate doua-trei zile la rand apoi date jos timp de o zi ca sa se ventileze canalul auditiv. Aceasta procedura poate fi repetata.

Bandajul trebuie facut in asa fel, incat urechea trebuie indoita in pozitia deapta si lipita in jurul varfului pe ambele urechi, iar la urma trebuie legate una cu cealalalta ca sa se pastreze distanta normala.

Daca urechiile catelusului dvs. nu sunt rdicate, se poate incerca remedierea prin bandajare la orice varsta!

Termenul englezesc este "floppy ears".

In link-ul de mai jos este prezentata bandajarea pas cu pas a urechiilor unui Yorkshire Terrier (la aceasta rasa este obligatoriu, altfel sunt sperante minime sa se ridice de la sine):

http://angelyorki.gportal.hu/gindex.php?pg=28979857